HOE LEONIE HAAR ENERGIELEVEL BIJ HASHIMOTO VAN EEN 2 NAAR EEN 7 BRACHT

door Marloes Mulder

Leonie's wanhoop: de impact van Hashimoto

"Als ik zo moet leven, dan hoeft het van mij niet meer’.

Dit waren de woorden van Leonie, zij is 45 jaar. Een paar weken geleden zei ze dit tegen mij, toen ik haar voor het eerst sprak. Leonie was ten einde raad. Ze is een aantal jaren bekend met Hashimoto, maar zat nu echt op haar dieptepunt. Haar energielevel was zo drastisch laag dat ze vrijwel niets meer gedaan kreeg. Op haar werk merkte ze dat ze bij lange gesprekken moest vechten tegen haar slaap."

Vermoeidheid door traag werkende schildklier

Ook tijdens het autorijden kon ze haar ogen bijna niet openhouden. Het was letterlijk een enorme struggle voor haar om de dag door te komen. Hoeveel ze ook sliep, het hielp helemaal niks tegen haar vermoeidheid. Haar huisarts had uitgebreid bloedonderzoek laten doen. Haar schildklierwaarden waren allemaal goed en volgens de huisarts waren er ook geen andere bijzonderheden te zien. Dus de huisarts besloot haar door te sturen naar de internist.

Aangezien het een aantal weken duurde voordat Leonie bij de internist terecht kon, ging ze zelf googlen en wat rondstruinen op YouTube en zo kwam ze mij tegen. Ze besloot ook een afspraak met mij in te plannen. Tijdens ons eerste gesprek luisterde ik naar Leonie’s verhaal en haar klachten. Aangezien alles goed was in het bloed en door de typische klachten die zij beschreef, kon ik vrijwel met zekerheid zeggen dat haar klachten werden veroorzaakt door haar Hashimoto.

Energieverbetering ondanks Hashimoto

En dat we goed zaten bleek een aantal weken later, toen ze mij vertelde dat haar energielevel binnen 2 weken van een 2 naar een 5 was gegaan. Hoe zij dit heeft gedaan ga ik zo met je delen. Mocht je trouwens nieuw zijn op mijn site, dan zal ik zal mij eerst nog even voorstellen: Mijn naam is Marloes Mulder en ik ben Hashimoto expert.

Het is mijn passie om vrouwen met Hashimoto te helpen. Vrouwen met Hashimoto voelen zich vaak niet gehoord en onbegrepen. Zowel door mensen in hun omgeving, als door hun arts. En dat begrijp ik, omdat veel mensen, maar ook medische professionals, niet goed begrijpen hoe Hashimoto in elkaar steekt. Daarom heb ik mijn kennis uit Amerika gehaald. Ik heb verschillende opleidingen in Amerika gedaan, onder andere bij dé autoriteit op dit gebied in Amerika, dr. Kharrazian.

Zelfregie over gezondheid bij trage schildklier

Oke, terug naar Leonie. Leonie had de typische Hashimoto symptomen. Leonie’s belangrijkste klachten waren dat ze geen energie meer had en dat ze dus extreem vermoeid was. En bij verdere navraag bleek dat ze ook andere typische trage schildklier klachten had, die passen bij de ziekte van Hashimoto. Zo kon Leonie naast dat ze dus heel moe was en geen energie had, niet afvallen.

Dit vond ze ook vervelend, maar haar energielevel was nu echt wel het belangrijkste waar ze zo snel mogelijk verbetering in wilde. Ook had ze last van brainfog, dus dat betekent dat ze heel slecht kon onthouden en op woorden en namen kon komen. Ze had last van hevige menstruaties, ze had het altijd koud en ze had last van haaruitval. Ik legde haar uit dat Hashimoto een complexe ziekte is. Het gaat om een auto-immuunziekte.

Volg Leonie's reis van wanhoop naar vertrouwen met Hashimoto met coaching van Marloes Mulder Hashimoto Expert. Ontdek haar energieherstel van een 2 naar een 7.

Meer dan alleen medicatie

Het standaard verhaal wat je vaak te horen krijgt wanneer je de diagnose Hashimoto hebt gekregen is: Je schildklier werkt te traag, hier heb je medicatie. Dat zorgt ervoor dat jouw schildklierhormoontekort wordt aangevuld. Vervolgens krijg je af en toe een controle met labonderzoek. Indien nodig wordt de medicatie bijgesteld. En that's it. Als je al naar eerdere artikelen en video’s van mij hebt gekeken, weet je dat dit niet het complete verhaal is. Dit is namelijk slechts je vertrekpunt. Ja, je medicatie moet goed zijn ingesteld, dat is stap 1. Alleen daarna is er nog veel meer te doen. En hier komt het aan op zelfregie. Jij hebt namelijk zelf de sleutel in handen om jouw klachten te verminderen.

De kern van Hashimoto aanpakken

Hashimoto is namelijk een auto-immuunziekte die zorgt voor chronische ontsteking in je hele lijf. Jouw lichaam maakt anti-stoffen tegen de schildklier aan en valt daarmee je schildklier als het ware aan. De schildklier raakt hierdoor ontstoken en beschadigd, waardoor de schildklierfunctie afneemt. Dit is vaak nog wel bekend. Maar wat veel mensen niet weten, is dat diezelfde anti-stoffen die dus gemaakt worden tegen je schildklier, ook je hersenen aan kunnen vallen. Daardoor krijg je een ontstoken brein. Ook in de darmen zie je vaak ontstekingsreacties. Wat dus belangrijk is om te doen, is op zoek gaan naar de oorzaak van de ziekte van Hashimoto. Dus waardoor wordt de auto-immuunreactie getriggerd? Waardoor gaat jouw lijf in standje ‘ontsteking’?

Naar Herstel met Marloes Mulder

Hoewel Hashimoto zelf niet te genezen is, kun je wel op zoek gaan naar de onderliggende oorzaken die jouw lijf continu triggeren. Hierdoor kun je het zelfhelend vermogen weer activeren. Ontstekingen nemen af, je kunt naar herstel toe, en klachten gaan hierdoor verminderen. Hierdoor kunnen dingen als afvallen met een trage schildklier wél en krijg je je energie weer terug.

Eerste stappen en quick-wins

In de situatie van Leonie lukte het haar om haar energielevel binnen 2 weken van een 2 naar een 5 te brengen. Hoe heeft zij dit gedaan? Eigenlijk waren we nog niet eens echt begonnen. Ik start altijd met een uitgebreide vragenlijst om van daaruit te kijken welke route we gaan nemen om zo effectief mogelijk stappen vooruit te kunnen zetten. Soms hebben we eerst meer informatie nodig voordat we de route kunnen bepalen. Zoals bij Leonie wilde ik graag eerst een aantal dingen laten uitsluiten met labonderzoek.

Terwijl de aanvraag hiervoor liep en we hierop moesten wachten, liet ik Leonie al wel vast starten met mijn ‘quick-wins’. De quick-wins waar je direct mee aan de slag kunt. Het zijn enkele eenvoudige aanpassingen, waardoor je al snel eerste stappen vooruit kunt zetten. Leonie maakte enkele simpele aanpassingen in haar voeding, ze startte met een aantal supplementen en maakte wat lifestyle aanpassingen op het gebied van stress en slaap met de tools uit mijn traject. Door het toepassen hiervan, kon Leonie haar energielevel binnen 2 weken verhogen van een 2 naar een 5!"

Persoonlijke begeleiding door Marloes Mulder

Ben jij ook benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Plan dan gerust een gratis en geheel vrijblijvend gesprek met mij in, zodat ik met je mee kan denken en je al eerste ideeën kan geven voor jouw route naar een fitter leven

Hier zijn enkele manieren waarop ik je kan helpen om jouw dagelijkse Hashimoto-moeheid te laten verdwijnen en om op een gezonde manier kilo’s te verliezen:

VOLGENDE  --> 

Leonie's wanhoop: de impact van Hashimoto

"Als ik zo moet leven, dan hoeft het van mij niet meer’.

Dit waren de woorden van Leonie, zij is 45 jaar. Een paar weken geleden zei ze dit tegen mij, toen ik haar voor het eerst sprak. Leonie was ten einde raad.

Ze is een aantal jaren bekend met Hashimoto, maar zat nu echt op haar dieptepunt. Haar energielevel was zo drastisch laag dat ze vrijwel niets meer gedaan kreeg. Op haar werk merkte ze dat ze bij lange gesprekken moest vechten tegen haar slaap."

Vermoeidheid door traag werkende schildklier

Ook tijdens het autorijden kon ze haar ogen bijna niet openhouden. Het was letterlijk een enorme struggle voor haar om de dag door te komen. Hoeveel ze ook sliep, het hielp helemaal niks tegen haar vermoeidheid. Haar huisarts had uitgebreid bloedonderzoek laten doen.

Haar schildklierwaarden waren allemaal goed en volgens de huisarts waren er ook geen andere bijzonderheden te zien. Dus de huisarts besloot haar door te sturen naar de internist. Aangezien het een aantal weken duurde voordat Leonie bij de internist terecht kon, ging ze zelf googlen en wat rondstruinen op YouTube en zo kwam ze mij tegen.

Ze besloot ook een afspraak met mij in te plannen. Tijdens ons eerste gesprek luisterde ik naar Leonie’s verhaal en haar klachten. Aangezien alles goed was in het bloed en door de typische klachten die zij beschreef, kon ik vrijwel met zekerheid zeggen dat haar klachten werden veroorzaakt door haar Hashimoto.

Energieverbetering ondanks Hashimoto

En dat we goed zaten bleek een aantal weken later, toen ze mij vertelde dat haar energielevel binnen 2 weken van een 2 naar een 5 was gegaan. Hoe zij dit heeft gedaan ga ik zo met je delen.

Mocht je trouwens nieuw zijn op mijn site, dan zal ik zal mij eerst nog even voorstellen: Mijn naam is Marloes Mulder en ik ben Hashimoto expert. Het is mijn passie om vrouwen met Hashimoto te helpen. Vrouwen met Hashimoto voelen zich vaak niet gehoord en onbegrepen. Zowel door mensen in hun omgeving, als door hun arts.

En dat begrijp ik, omdat veel mensen, maar ook medische professionals, niet goed begrijpen hoe Hashimoto in elkaar steekt. Daarom heb ik mijn kennis uit Amerika gehaald. Ik heb verschillende opleidingen in Amerika gedaan, onder andere bij dé autoriteit op dit gebied in Amerika, dr. Kharrazian.

Zelfregie over gezondheid bij trage schildklier

Oke, terug naar Leonie. Leonie had de typische Hashimoto symptomen. Leonie’s belangrijkste klachten waren dat ze geen energie meer had en dat ze dus extreem vermoeid was. En bij verdere navraag bleek dat ze ook andere typische trage schildklier klachten had, die passen bij de ziekte van Hashimoto.

Zo kon Leonie naast dat ze dus heel moe was en geen energie had, niet afvallen. Dit vond ze ook vervelend, maar haar energielevel was nu echt wel het belangrijkste waar ze zo snel mogelijk verbetering in wilde.

Ook had ze last van brainfog, dus dat betekent dat ze heel slecht kon onthouden en op woorden en namen kon komen. Ze had last van hevige menstruaties, ze had het altijd koud en ze had last van haaruitval. Ik legde haar uit dat Hashimoto een complexe ziekte is. Het gaat om een auto-immuunziekte.

Volg Leonie's reis van wanhoop naar vertrouwen met Hashimoto met coaching van Marloes Mulder Hashimoto Expert. Ontdek haar energieherstel van een 2 naar een 7.

Meer dan alleen medicatie

Het standaard verhaal wat je vaak te horen krijgt wanneer je de diagnose Hashimoto hebt gekregen is: Je schildklier werkt te traag, hier heb je medicatie. Dat zorgt ervoor dat jouw schildklierhormoontekort wordt aangevuld.

Vervolgens krijg je af en toe een controle met labonderzoek. Indien nodig wordt de medicatie bijgesteld. En that's it. Als je al naar eerdere artikelen en video’s van mij hebt gekeken, weet je dat dit niet het complete verhaal is.

Dit is namelijk slechts je vertrekpunt. Ja, je medicatie moet goed zijn ingesteld, dat is stap 1. Alleen daarna is er nog veel meer te doen. En hier komt het aan op zelfregie. Jij hebt namelijk zelf de sleutel in handen om jouw klachten te verminderen.

De kern van Hashimoto aanpakken

Hashimoto is namelijk een auto-immuunziekte die zorgt voor chronische ontsteking in je hele lijf. Jouw lichaam maakt anti-stoffen tegen de schildklier aan en valt daarmee je schildklier als het ware aan.

De schildklier raakt hierdoor ontstoken en beschadigd, waardoor de schildklierfunctie afneemt. Dit is vaak nog wel bekend. Maar wat veel mensen niet weten, is dat diezelfde anti-stoffen die dus gemaakt worden tegen je schildklier, ook je hersenen aan kunnen vallen.

Daardoor krijg je een ontstoken brein. Ook in de darmen zie je vaak ontstekingsreacties. Wat dus belangrijk is om te doen, is op zoek gaan naar de oorzaak van de ziekte van Hashimoto. Dus waardoor wordt de auto-immuunreactie getriggerd? Waardoor gaat jouw lijf in standje ‘ontsteking’?

Naar herstel met Marloes Mulder

Hoewel Hashimoto zelf niet te genezen is, kun je wel op zoek gaan naar de onderliggende oorzaken die jouw lijf continu triggeren. Hierdoor kun je het zelfhelend vermogen weer activeren.

Ontstekingen nemen af, je kunt naar herstel toe, en klachten gaan hierdoor verminderen. Hierdoor kunnen dingen als afvallen met een trage schildklier wél en krijg je je energie weer terug.

Eerste stappen en quick-wins

In de situatie van Leonie lukte het haar om haar energielevel binnen 2 weken van een 2 naar een 5 te brengen. Hoe heeft zij dit gedaan? Eigenlijk waren we nog niet eens echt begonnen. Ik start altijd met een uitgebreide vragenlijst om van daaruit te kijken welke route we gaan nemen om zo effectief mogelijk stappen vooruit te kunnen zetten.

Soms hebben we eerst meer informatie nodig voordat we de route kunnen bepalen. Zoals bij Leonie wilde ik graag eerst een aantal dingen laten uitsluiten met labonderzoek. Terwijl de aanvraag hiervoor liep en we hierop moesten wachten, liet ik Leonie al wel vast starten met mijn ‘quick-wins’. De quick-wins waar je direct mee aan de slag kunt. Het zijn enkele eenvoudige aanpassingen, waardoor je al snel eerste stappen vooruit kunt zetten.

Leonie maakte enkele simpele aanpassingen in haar voeding, ze startte met een aantal supplementen en maakte wat lifestyle aanpassingen op het gebied van stress en slaap met de tools uit mijn traject. Door het toepassen hiervan, kon Leonie haar energielevel binnen 2 weken verhogen van een 2 naar een 5!"

Persoonlijke begeleiding door Marloes Mulder

Ben jij ook benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Plan dan gerust een gratis en geheel vrijblijvend gesprek met mij in, zodat ik met je mee kan denken en je al eerste ideeën kan geven voor jouw route naar een fitter leven

Hier zijn enkele manieren waarop ik je kan helpen om jouw dagelijkse Hashimoto-moeheid te laten verdwijnen en om op een gezonde manier kilo’s te verliezen:

Door Marloes Mulder, auteur

Over Marloes

Als Hashimoto Expert en Premium Health Coach help ik vrouwen met hoe ze hun energie terugwinnen, de hardnekkige kilo’s verliezen, hormonen in balans krijgen en weer veel beter in hun vel komen te zitten.