DEZE BEHANDEL METHODE VOOR HASHIMOTO IS NIET EFFECTIEF

door Marloes Mulder

De Basis: Medicatie en Monitoring

Wanneer jij met jouw trage schildklier of Hashimoto klachten bij een expert komt, let dan goed op de volgende punten die ik zo met je ga delen. Even voor alle duidelijkheid: Je medicatie goed laten instellen, dat is sowieso je eerste belangrijke stap die je te zetten hebt. En als je medicatie goed is ingesteld, dan ga je regelmatig je bloed laten controleren. Bij veel artsen houdt het hier op, dan is het klaar. In deze video doel ik op artsen of experts die jou verder willen helpen met jouw Hashimoto restklachten, nadat het instellen van je medicatie is gedaan.

Onvoldoende Begrip en Ineffectieve Behandelingen

Er zijn helaas nogal wat artsen of experts die met de beste bedoelingen en met alle respect, ‘maar wat doen’. Dit bedoel ik niet vervelend, maar is wel de waarheid. Eigenlijk begrijpen ze niet goed hoe Hashimoto in elkaar zit, en daardoor een totaal ineffectieve behandelmethode toepassen. Is het dan helemaal slecht of helemaal fout wat ze doen? Nee, dat niet. Maar het is vaak totaal niet effectief. Hierdoor kost het jou veel tijd en geld en krijg je niet echt resultaat, of heel minimaal. Wat ik jou gun, is dat je constructieve stappen vooruit kunt gaan zetten met jouw gezondheid.

Deze Uitspraken Moeten Direct Alarmbellen Laten Rinkelen

Grote kans namelijk dat je al zo lang hebt lopen aanmodderen voordat je eindelijk de diagnose kreeg. Toen werd er medicatie gestart en ja, je voelde je zeker wat beter dan voor de medicatie. Maar toch… Die vervelende restklachten daar wil je graag vanaf. Ik noem ze ook wel de typische Hashimoto symptomen. Denk hierbij aan klachten zoals: geen energie, de extreme vermoeidheid, brainfog, moeilijk of niet kunnen afvallen met een trage schildklier, vaak koud hebben, haaruitval, enzovoort. Ik raad je aan om wanneer je in gesprek gaat met een Hashimoto expert, dat je vraagt naar zijn of haar aanpak. Er moeten bij jou alarmbellen gaan rinkelen als je dit soort uitspraken hoort: "Ik begin altijd in de darm," of "Ik begin altijd met het oplossen van tekorten, dat is mijn aanpak," of "Ik begin altijd met X, Y of Z."

Deze behandelmethode voor Hashimoto is totaal NIET effectief

De Juiste Aanpak om Hashimoto te Begrijpen

Als je dit hoort, zit je bij iemand die zijn of haar eigen protocol afdraait. En op zich doe je hier niets verkeerd mee. Alleen is het vaak totaal niet effectief, vallen de resultaten tegen en blijf je veel te lang aanmodderen. Wil je echt constructieve stappen vooruit zetten, dan moet je bij iemand zijn die snapt hoe Hashimoto werkt. Die de onderliggende mechanismen begrijpt. Die eerst de boel in kaart brengt, het grotere plaatje overziet, en dan pas gaat handelen. Hashimoto is een complexe ziekte waar vaak veel te simpel over wordt gedacht.

Zelfregie en het Oplossen van Jouw Hashimoto Puzzel

De ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte waarbij chronische ontstekingen een hoofdrol spelen. Het is heel belangrijk om hierin zelfregie te pakken en te voorkomen dat je jaren blijft aanmodderen. Zie het maar als een puzzel. Hashimoto is net als een puzzel die je op te lossen hebt. En bij iedereen ziet die puzzel er anders uit. Als je een puzzel wilt oplossen, begin je eerst met het verzamelen van alle puzzelstukjes. Je legt ze allemaal met de zichtbare kant naar boven. En dan, als het overzicht er is, ga je aan de slag. Dit is dus ook exact hoe ik werk en hoe ik dit geleerd heb bij mijn professor in Amerika. Ik kijk altijd per individu wat nodig is. Dat doe ik door te werken met een hele uitgebreide vragenlijst en vaak wat aanvullend bloedonderzoek. Pas als we het grote plaatje kunnen overzien, volgt er een plan van aanpak. Hierbij is het heel belangrijk om de dingen in de juiste volgorde aan te pakken, zodat jij zo snel mogelijk stappen vooruit kunt zetten. Hopelijk heb je zo iets meer handvatten om te kunnen kijken of je met jouw Hashimoto klachten bij de juiste expert bent.

Persoonlijke begeleiding door Marloes Mulder

Ben jij ook benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Plan dan gerust een gratis en geheel vrijblijvend gesprek met mij in, zodat ik met je mee kan denken en je al eerste ideeën kan geven voor jouw route naar een fitter leven

Hier zijn enkele manieren waarop ik je kan helpen om jouw dagelijkse Hashimoto-moeheid te laten verdwijnen en om op een gezonde manier kilo’s te verliezen:

VOLGENDE  --> 

De Basis: Medicatie en Monitoring

Wanneer jij met jouw trage schildklier of Hashimoto klachten bij een expert komt, let dan goed op de volgende punten die ik zo met je ga delen. Even voor alle duidelijkheid: Je medicatie goed laten instellen, dat is sowieso je eerste belangrijke stap die je te zetten hebt.

En als je medicatie goed is ingesteld, dan ga je regelmatig je bloed laten controleren. Bij veel artsen houdt het hier op, dan is het klaar. In deze video doel ik op artsen of experts die jou verder willen helpen met jouw Hashimoto restklachten, nadat het instellen van je medicatie is gedaan.

Onvoldoende Begrip en Ineffectieve Behandelingen

Er zijn helaas nogal wat artsen of experts die met de beste bedoelingen en met alle respect, ‘maar wat doen’. Dit bedoel ik niet vervelend, maar is wel de waarheid. Eigenlijk begrijpen ze niet goed hoe Hashimoto in elkaar zit, en daardoor een totaal ineffectieve behandelmethode toepassen.

Is het dan helemaal slecht of helemaal fout wat ze doen? Nee, dat niet. Maar het is vaak totaal niet effectief. Hierdoor kost het jou veel tijd en geld en krijg je niet echt resultaat, of heel minimaal. Wat ik jou gun, is dat je constructieve stappen vooruit kunt gaan zetten met jouw gezondheid.

Deze Uitspraken Moeten Direct Alarmbellen Laten Rinkelen

Grote kans namelijk dat je al zo lang hebt lopen aanmodderen voordat je eindelijk de diagnose kreeg. Toen werd er medicatie gestart en ja, je voelde je zeker wat beter dan voor de medicatie. Maar toch… Die vervelende restklachten daar wil je graag vanaf.

Ik noem ze ook wel de typische Hashimoto symptomen. Denk hierbij aan klachten zoals: geen energie, de extreme vermoeidheid, brainfog, moeilijk of niet kunnen afvallen met een trage schildklier, vaak koud hebben, haaruitval, enzovoort.

Ik raad je aan om wanneer je in gesprek gaat met een Hashimoto expert, dat je vraagt naar zijn of haar aanpak. Er moeten bij jou alarmbellen gaan rinkelen als je dit soort uitspraken hoort: "Ik begin altijd in de darm," of "Ik begin altijd met het oplossen van tekorten, dat is mijn aanpak," of "Ik begin altijd met X, Y of Z."

Deze behandelmethode voor Hashimoto is totaal NIET effectief

De Juiste Aanpak om Hashimoto te Begrijpen

Als je dit hoort, zit je bij iemand die zijn of haar eigen protocol afdraait. En op zich doe je hier niets verkeerd mee. Alleen is het vaak totaal niet effectief, vallen de resultaten tegen en blijf je veel te lang aanmodderen.

Wil je echt constructieve stappen vooruit zetten, dan moet je bij iemand zijn die snapt hoe Hashimoto werkt. Die de onderliggende mechanismen begrijpt. Die eerst de boel in kaart brengt, het grotere plaatje overziet, en dan pas gaat handelen. Hashimoto is een complexe ziekte waar vaak veel te simpel over wordt gedacht.

Zelfregie en het Oplossen van Jouw Hashimoto Puzzel

De ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte waarbij chronische ontstekingen een hoofdrol spelen. Het is heel belangrijk om hierin zelfregie te pakken en te voorkomen dat je jaren blijft aanmodderen. Zie het maar als een puzzel.

Hashimoto is net als een puzzel die je op te lossen hebt. En bij iedereen ziet die puzzel er anders uit. Als je een puzzel wilt oplossen, begin je eerst met het verzamelen van alle puzzelstukjes. Je legt ze allemaal met de zichtbare kant naar boven. En dan, als het overzicht er is, ga je aan de slag.

Dit is dus ook exact hoe ik werk en hoe ik dit geleerd heb bij mijn professor in Amerika. Ik kijk altijd per individu wat nodig is. Dat doe ik door te werken met een hele uitgebreide vragenlijst en vaak wat aanvullend bloedonderzoek. Pas als we het grote plaatje kunnen overzien, volgt er een plan van aanpak.

Hierbij is het heel belangrijk om de dingen in de juiste volgorde aan te pakken, zodat jij zo snel mogelijk stappen vooruit kunt zetten. Hopelijk heb je zo iets meer handvatten om te kunnen kijken of je met jouw Hashimoto klachten bij de juiste expert bent.

Persoonlijke begeleiding door Marloes Mulder

Ben jij ook benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Plan dan gerust een gratis en geheel vrijblijvend gesprek met mij in, zodat ik met je mee kan denken en je al eerste ideeën kan geven voor jouw route naar een fitter leven

Hier zijn enkele manieren waarop ik je kan helpen om jouw dagelijkse Hashimoto-moeheid te laten verdwijnen en om op een gezonde manier kilo’s te verliezen:

Door Marloes Mulder, auteur

Over Marloes

Als Hashimoto Expert en Premium Health Coach help ik vrouwen met hoe ze hun energie terugwinnen, de hardnekkige kilo’s verliezen, hormonen in balans krijgen en weer veel beter in hun vel komen te zitten.